• Pincelátogatás
  • Mór
  • Ezerjó élmény-válogatás

Vidék Minősége védjegyesek vagyunk!

Vidék Minősége: Bakonyi Helyi Márka védjegyesek lettek boraink és pincénk is!

2015. május 6-án Zircen nemcsak A Bakonyért Egyesület Vidék Minősége Központja került átadásra, megáldásra (Zircen, a Vak Bottyán utca 1. sz. alatt található) ami gyönyörű lett, hanem kiosztásra kerültek a Bakonyi Helyi Márka védjegyek is. A védjegy egyenlő a magas minőséggel, amit a helyi termékek, szolgáltatások pályázhatnak meg és több körös minősítésen kell átmenniük. A Geszler Családi Pincészet is az elsők között kapta meg a Bakonyi Helyi Márka védjegyet a borokra (a 2014-es és 2015-ös boraink nagy része már a védjeggyel ellátott címkével is készült). Mór, a Móri Borvidék a Vértes és a Bakony hegység közt fekszik, egy gyönyörű kis ékszerdobozaként a vidéknek. Az első Bakonyi Helyi Márka Védjegyet elnyerők között vannak a borászatok mellett az élelmiszerelőállítók (mint mézesek, lekvár és szörpkészítők, zöldségtermesztők), a turisztika képviseletében: szállások, művészek (a bútorfestésen át, a mézeskalácskészítés, a kerámiák, a bronzöntés és tojásfestésig). Remek előadásokat hallottunk, isnspirációt gyűjthettünk a másik három Vidék Minősége projekt előadásiból, ki hol tart, mivel segíti a védjegyes termelőket.


Időközben, 2016-ban a borok mellett a pincét, a borkóstoló programunkat (borturizmus témában) is minősítettük és nagy örömünkre a borok mellett az is megkapta a Bakonyi Helyi Márka Védjegyet!

Pesthy Márton fotós készítette a Vidék Minősége Központ képeit, gyönyörű szépek, érdemes megnézni kiállításást és másmunkáit. 

Geszler József a Geszler Családi Pincészet ügyvezetője vette át a Vidék Minősége

Bakonyi Helyi Márka védjegyet Zircen 

Az első 29 Bakonyi Helyi Márka védjegyes, köztük a Geszler Családi Pincészet is: reméljük még sokan követnek minket

Bakony kincse 2014 

Pincészetünk már évek óta nagyon jó kapcsolatban van Bakonyi Helyi Márka Védjegy koordinátorával A Bakonyért Leader Egyesülettel. Általuk ismertük meg mi is ezt a sok kiváló vállalkozást, termelőt, büszkék vagyunk, hogy mi is közéjük tartozhatunk és ezúton is gratulálunk “az első fecskéknek”, reméljük sokan követnek majd bennünket. Ez egy Európai Uniós helyi márka védjegy, így nemcsak helyben a Móri Borvidéken, de országosan és Európában is jegyzett védjegyes, minősített kör tagjai lettek boraink, borászatunk. Így az a vásárló, turista, aki Bakonyi Helyi Márkás, vagy Vidék Minősége védjegyes helyen jár, terméket vásárol biztos lehet abban, hogy magas minőségű termékről, szolgáltatásról van szó, ami folyamatos ellenőrzésen megy keresztül a Védjegy Tanács részéről.

2014-es boraink új címkéinkben lokálpatrióta 4 generáció óta borral foglalkozó móri sváb  borász családként a főszerepet Mór (Móri Ezerjó 2014), a helyi meglátogatható látványosságok, mórikumok, a Móri Borvidék, a Bakony (Bakony kincse 2014) és  Vértes látnivalói (Vértes kincse 2014) játsszák. Hiszen a jó móri borok mellett szeretnénk Ezerjó élményeket is kínálni a borainkat kóstolóknak. Hogy kedve támadjon felkeresni ezt a kis ékszerdobozt a Vértes és a Bakony hegység között, ehhez adunk egy kis segítséget a címkéken is és termeszesetesen a pincénkbe látogatóknak személyesen is. 

A Vidék Minősége központot dr. Viski József Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkár, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Bajkai János Ferenc A Bakonyért Egyesület elnöke és az Ipartestület elnöke adták át a Vidék Minősége Központot.

Bővebben A Bakonyért Egyesület honlapján olvashatják hírüket a rendezvényről itt.

Köszönjük szépen A Bakonyért Egyesület eddigi munkáját, ez a védjegyrendszer nagyban segítheti a vidékfejlesztést, a helyi termékek minőségi megbecsülésést, lehetőségét, hogy minnél többen megismerjék a finom móri borokat!

 A védjegyes szolgáltatók katalógusa megtekinthető itt (melyben sokan kedvezényeket is adnak):

Lájkolja a Bakonyi Helyi Márka oldalát is: https://www.facebook.com/abakonyerthelyimarka

 

Tetszett? Ossza meg másokkal is!


Geszler Pince borajánló
Geszler Családi Pincészet

Elérhetőségeink

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince:

8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat:

8060 Mór, Martinovics u. 6/c.

Geszler József +36 (30) 481-9248
Geszler Imre +36 (30) 482-0427

Térkép

Hírlevél

Értesülj rendszeresen a móri, borvidéki hírekről, eseményekről. Borainkról, „Ezerjó” programjainkról, akcióinkról, hogy hol és mikor merre járunk, hol találkozhatsz velünk. Kövess minket a Facebook oldalunkon és a Pinterest oldalunkon is és iratkozz fel a hírlevelünkre:


VP3-4.2.2-16
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázat.
Részletek