• Pincelátogatás
  • Mór
  • Ezerjó élmény-válogatás

Tradicionális sváb borkóstolópincénk

FIGYELEM! KISPINCÉNK JELENLEG NEM LÁTOGATHATÓ.

ELADÓ:

Mór központjához közel (5 perc séta) eladó egy tradicionális sváb pince kihasználatlansága miatt. Tégla falazatú és cserép fedésű. A présház 63 m2 ami magában foglal egy kisebb szobát és egy tároló helységet. A boltíves pince rész 20 méter hosszú. A pince mögött kert található. Elől udvarral rendelkezik. Borászkodásra alkalmas, egyéb turisztikai célú felhasználásra is alkalmassá tehető.
Érdeklődni, megtekintésére időpontot egyeztetni a 06709446014-es telefonszámon lehet.

Korábbi leírások a pincéről:

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pincénk
8060 Mór, Zrínyi utca 25.
GPS koordináták: N 47° 22´ 718´´ E 18°12´ 685´´

Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős „kispincénk” családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával.

Két pince, két stílus, a Geszler Családi Pincészetben minden korosztály remekül ki tud kapcsolódni és borral, Mórral feltöltődve tudja vinni magával a móri borok jó hírét.

Vendégfogadás létszáma:
40 főig ültetett vendégfogadás a fűthető présházban és pinceszobában, jó idő esetén plusz 20 hely a pince udvarán a nagy diófa árnyékában, valamint 70 főig álló borkóstolás is lehetséges. Modern látványborászatunkban 

Nyitva tartás: egész évben bejelentkezéssel (érkezés előtt minimum 1 nappal korábban jelezve). Melegétel igény és a következő szolgáltatások esetén min. 3 nappal korábban jelezzenek: pinceprogramok, angol és német fordítás, zenész, lovas kocsi, kisbusz, szállás ajánlása, szervezésében való segítség.

Parkolás: pince előtt, illetve az utca elején iskola előtti nagy parkolóban, a Wekerle Sándor emlékmű mellett.

Szolgáltatásaink: Borkóstolás, pincejárás; Bor, dal és tánc: pinceprogramok a kóstolók alatt; „Ezerjó élmény-válogatás” partnerkedvezmény-rendszer; „Ezerjó pincelakomák”; Palackos boreladás kis és nagy tételben pinceáron; Borbemutatók, borkóstolók, borvacsorák kitelepüléssel (angol, német nyelven is); Boros rendezvények egész évben; Programszervezés a Móri Borvidéken


Pincetörténet:
A XVII-XVIII. században Mórra és környékére betelepült sváb családok a nagy múltra visszatekintő szőlőművelési tradícióik mellett a sajátosan jellegzetes présházépítési stílusukkal is gazdagították a borvidéket. A 200 éves pincénket id. Geszler József vásárolta egy tehetős, sváb kovácsmestertől 1970-ben. Ekkor fel is újította azt, megtartva a jellegzetességeit: a pince hossztengelyére merőleges présházat, középen díszes, nagy ajtóval, kétoldalt szimmetrikusan elhelyezkedő egy-egy ablakkal. A présházon belül pedig a pihenőszoba és a kősúlyos faprés adja meg e présház sajátos jellegét. A présházból közvetlenül nyílik a borospince bejárata. A pince boltozatos kialakításával érték el, hogy az se túl nedves, se túl száraz ne legyen, és tartsa a bornak leginkább megfelelő 10-14 fok közötti állandó hőmérsékletet.

Érdekesség:
Pincénkben az a szokás járja már jó pár évtizede, hogy aki belép, az ott-jártának emlékére egy pénzérmét ragaszt a nemespenésszel borított pince falára. Így már több ország is képviselteti magát a falon.

Tetszett? Ossza meg másokkal is!


Geszler Pince borajánló
Geszler Családi Pincészet

Elérhetőségeink

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince:

8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat:

8060 Mór, Martinovics u. 6/c.

Geszler József +36 (30) 481-9248
Geszler Imre +36 (30) 482-0427

Térkép

Hírlevél

Értesülj rendszeresen a móri, borvidéki hírekről, eseményekről. Borainkról, „Ezerjó” programjainkról, akcióinkról, hogy hol és mikor merre járunk, hol találkozhatsz velünk. Kövess minket a Facebook oldalunkon és a Pinterest oldalunkon is és iratkozz fel a hírlevelünkre:


VP3-4.2.2-16
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázat.
Részletek