• Pincelátogatás
  • Mór
  • Ezerjó élmény-válogatás

Szőlőterületeink

Jelenleg 40 hektár saját szőlővel rendelkezünk, melyből  Chardonnay, Királyleányka,  Zöldveltelini, 2 Zenit, Kékfrankos, Irsai Olivér és Ezerjó telepítésünk van. A kordonos szőlőket mind magunk telepítettük a teraszokon többségét a Vértes hegy aljában melyek a legjobb területeknek számítanak a borvidéken (a kiváló talaj és mikroklímának köszönhetően). Így ha Szent Orbán is úgy akarja, akkor minden adott hozzá, hogy a fiatal ültetvényeinkről évről-évre kiváló minőségű szőlőből készíthessük borainkat.

Az ültetvények hat részre tagoltsága művelés szempontjából ugyan hátrány, így viszont sokkal kisebb az esélye, hogy a gyakori jégverés mindet károsítsa. Az Ezerjó viselte a leginkább a szélsőséges időjárást. Ezt a fajtát nagy becsben tartja családunk is, hiszen Mórt már az Osztrák-Magyar Monarchia idején is az Ezerjó hazájaként ismerték, és az osztrák kereskedők előszeretettel vásárolták a magas extrakt-, sav és alkoholtartalmának köszönhetően kiválóan szállítható, hosszan eltartható bort.


- Látóhegyi-dűlő
Mór és Csókakő határában csodálatos fennsík a Látóhegyi tavak közelében.
Chardonnay ültetvényünk található itt.

- Patyesz és Csókai-dűlő
A Patyesz és a teraszos kialakítású Csókai-dűlő a Vértes lábánál helyezkedik el. Nagyon jó nyugati fekvésű mészköves talajú földek. Mikroklímája egyedülálló a Móri Borvidéken.
Zöldveltelini, Chardonnay szőlőink vannak itt. A teraszon Zenit, Chardonnay, Ezerjó és Királyleányka.

- Korona-hegy
Kötött, sóderes talajon az itt termett Királyleánykának savai és muskotályos illata feltűnően kidomborodik.

- Remény-hegy
A Móri Borvidék egyik legrégibb szőlőhegye kiváló adottságokkal. Homokos talaján
Az Ezerjó, az Irsai Olivér, a Kékfrankos és a Zenit is kiválóan érzi itt magát.

- Kecske-hegy
Az első szőlőültetvények egyike a Móri Borvidéken, amit az idetelepített svábok is már műveltek. Királyleányka van főként itt is.

- Vénhegy
A Kecske-hegy mellett a másik legősibb szőlőültetvény a borvidékünkön. Az ide telepített Ezerjónk is szeret itt, nem véletlenül választották ezt a hegyet a sváb őseink szőlőművelésre.

Tetszett? Ossza meg másokkal is!


Geszler Pince borajánló
Geszler Családi Pincészet

Elérhetőségeink

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince:

8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat:

8060 Mór, Martinovics u. 6/c.

Geszler József +36 (30) 481-9248
Geszler Imre +36 (30) 482-0427

Térkép

Hírlevél

Értesülj rendszeresen a móri, borvidéki hírekről, eseményekről. Borainkról, „Ezerjó” programjainkról, akcióinkról, hogy hol és mikor merre járunk, hol találkozhatsz velünk. Kövess minket a Facebook oldalunkon és a Pinterest oldalunkon is és iratkozz fel a hírlevelünkre:


VP3-4.2.2-16
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázat.
Részletek