• Pincelátogatás
  • Mór
  • Ezerjó élmény-válogatás

Szép lett a bizonyítványunk

Szép lett a bizonyítványunk
-Aranyat értek a Móri Ezerjók és Zenitek-

A tanév utolsó előtti napján, 2012. június 15.-én Móron került sor a kétévente megrendezésre kerülő V. Országos Ezerjó Borversenyre, melyet a Brindisi Szent Lőrinc Borrend, a Móri Borvidéki Hegyközségi Tanács, a Móri Ezerjó Borút Egyesület és a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete szervezett. Az országos rendezvény fővédnökei: dr. Kállay Miklós prof. a Borakadémia elnöke, dr. Terts András az Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke és Marcinkó Ferenc a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke voltak, utóbbi egyébként a bíráló bizottság elnöki szerepét is betöltötte. A versenyen három borvidék borászai vettek részt, a házigazda Móri Borvidéken kívül, a Kunsági és az Ászár-Neszmélyi.
A versenyre Ezerjó borokon kívül nevezni lehetett az Ezerjó fajta keresztezéséből előállított szőlőfajtákkal (Zenit, Zefír, Zengő, Generosa) is. Pincészetünk Ezerjóval és Zenittel nevezett a megméretetésre, ahol 5 arany és egy ezüst érmet szereztünk, ezzel az Országos Ezerjó Borverseny legeredményesebb pincészete lettünk, elnyerve Simon M. Veronika Munkácsy- és Szent István- érmes, KUNST MEISTER festőművész gyönyörű boros tematikájú festményét, melyet az októberben a Móri Bornapokra elkészülő modern látványborászatunk 75 fős borkóstolótermében fogunk kiállítani. A 2010-es Csókai és Vénhegyi Ezerjónkat, a 2011-es Csókai Ezerjónkat és a 2010-es és 2011-es Zenit borunkat díjazták arany éremmel. Valamint megkaptuk a támogatókból álló társadalmi zsűri különdíját is. Nagy szakmai sikerként könyveljük el az eredményeket.
Az 1900-as évek elején a kicsiny Móri Borvidék a Tokaji Borvidék ismertségével, népszerűségével volt egyenértékű. A Móri Borvidék zászlós bora az Ezerjó, az eredmények alapján ismét bebizonyította Mór, hogy az Ezerjó hazája. Aki Ezerjót szeretne inni, az jöjjön a Móri Borvidékre, hiszen az Ezerjónak ezer arca van itt, ami a Vértes és a Bakony ölelésében a Móri Borvidéken domborodik ki a legjobban.

 

A fotókat Hrubos Zsolt fotós készítette az V. Országos Ezerjó Borversenyen 2012. június 15.-én Móron. 

Simon M. Veronika Munkácsy- és Szent István- érmes, KUNST MEISTER festőművész átadja a legeredményesebb pincészetnek járó díját. A kép majd a látványborászat új kóstolótermében lesz kitéve.

 

A borverseny szervezői és díjazottjai az V. Országos Ezerjó Borversenyt követően középen a Móri Borvidék Borkirálynőjével

 

A képen a Geszler Családi Pincészet képviseletében Geszler Imre veszi át a díjat szervezőktől, Tálos Tamástól és Friedl Károlytól a Brindisi Szent Lőrinc Borrendből és Varga Mátétól a Móri Borvidéki Hegyközségi Tanács elnökétől

Tetszett? Ossza meg másokkal is!


Geszler Pince borajánló
Geszler Családi Pincészet

Elérhetőségeink

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince:

8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat:

8060 Mór, Martinovics u. 6/c.

Geszler József +36 (30) 481-9248
Geszler Imre +36 (30) 482-0427

Térkép

Hírlevél

Értesülj rendszeresen a móri, borvidéki hírekről, eseményekről. Borainkról, „Ezerjó” programjainkról, akcióinkról, hogy hol és mikor merre járunk, hol találkozhatsz velünk. Kövess minket a Facebook oldalunkon és a Pinterest oldalunkon is és iratkozz fel a hírlevelünkre:


VP3-4.2.2-16
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázat.
Részletek