• Pincelátogatás
  • Mór
  • Ezerjó élmény-válogatás

FEDEZD FEL!

FEDEZD FEL!

Lokálpatrióta családként fontos, hogy megmutassuk a környékünk értékeit, így feltettük a borokra: szeretettel ajánljuk őket kipróbálásra, megkóstolásra. ;-)

Boraink címkéiben lokálpatrióta 4 generáció óta borral foglalkozó móri sváb  borász családként a főszerepet Mór, a helyi meglátogatható látványosságok, mórikumok, a Móri Borvidék játsszák, melyeket zászlósborunkra a  Móri Ezerjónkra, Móri Zöld veltelíninkre (a 2014-es évjárat Magyarország legjobb újbora  lett), máMÓR Móri Ezerjónkra tettünk fel.

Hogy miket?

Lamberg-kastély és kastélyparkja
Bukfencező angyal (Nagy Benedek alkotása és a Lamberg-kastély barokk parkjában látható, melyből víz folyik)
Kapucinus templom, Mór Kapucinus tér
Plébánia templom, a városközpontban
Wekerle Sándor Emlékmű (Nagy Benedek alkotása)
Márton Tájház, a Fogadó az Öreg Préshez Hotel és Étterem tájháza
Lakatfal a Szent István Parkban
Szüretelők szobra a turisztikai iroda előtt

 

…és ajánljuk a Zöld veltelínin magunkat is: a boron a Geszler Családi Pincészet Modern látványborászata is szerepel.

A Vértes kincse fehérborunkra a Vértes meglátogatható látnivalói kerültek, úgy mint:

Csókakői Vár, Csókakő

Móri Ezerjó Borút, Mórtól Zámolyig

Vértesi Natúrpark, Csákvár

Gróf Merán Fülöp Erdészeti és Vadászati Múzeum, Csákberény

Mária Út, a Vértesen és a Bakonyon keresztül

Kamalduli Remeteség, Majk

 

 

A Bakony meglátogatható. felkereshető szépségei a Bakony kincse félszáraz cuvée borunkra kerültek, úgy mint:


Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

Ádám-Éva híd, Gaja-völgy

Pannon Csillagda, Bakonybél

Ciszterci Apátság, Zirc

Bakonyvasút, Cuha-völgy

Római-fürdő, Bakonynána

 

Hiszen a jó móri borok mellett szeretnénk Ezerjó élményeket is kínálni a borainkat kóstolóknak. Hogy kedve támadjon felkeresni ezt a kis ékszerdobozt a Vértes és a Bakony hegység között, ehhez adunk egy kis segítséget a címkéken is és termeszesetesen a pincénkbe látogatóknak személyesen is.

De mindegyik címkénket hazai témák ihlettek, hiszen a Móri Királyleányka 2018-as borunkon a móri borkirálynőség előtt tisztelgünk, hiszen közel 20 éve innen Mórról indította el Möllmann Günterné (Öreg Prés Fogadó és Hétkúti Wellness Hotel tulajdonosa) ezt az „intézményt” és vitték a Móri Bornapokon a magyarországi borrendek haza a remek ötletet a saját borvidékükre.  Családunk már két borkirálynőt is adott Mórnak, Geszler Judit 2005-ben, huga Csilla 2013-ban volt borkirálynő, aki felkerült az üvegre is. Azóta már országos borkirálynő választást is szerveznek, volt móri országos borkirálynőnk is, Pfiffer Katalin és legutóbb a székesfehérvári Kiss Barbara is. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

 

Geszler Rosé száraz rosénkon (Magyarország legjobb újbora 2019) pedig Mór látképe van, illetve belecsempésztünk a kosárba egy kvircedli nyomóformát is. Mi az a kvircedli? Receptje itt.

Így a borok igazi vallomások, arról, hogy mennyire szeretjük és tiszteljük otthonunkat és környékét. És akik nélkül nem tudtuk volna a gondolatainkat grafikába önteni az a VinVino Kreatív és Udvardi Gábor: köszönjük szépen a türelmet és a szép címkéket! De meg kell kóstolni őket, úgy az igazi az Ezerjó-élmény!...és még mennyi mindent tudtunk volna rátenni, ajjajj...

 

 

Móri Chardonnay borunkra termőterületeinket tettük fel (Látó-hegy, Patyesz, Csókai dűlő, Remény-hegy, Kecske-hegy, Remény-hegy, Korona-hegy). A szőlődombok és a Vértes között pedig ott fut az Ezerjó Borút is, így már Csákberénytől indulva Csókakőn át Mórra is el lehet jutni a borúton a Vértes alatti kerékpárúton. A táj gyönyörű, akár csak ez a Chardonnay. Remény-hegyre 2,5-3 órás lovas borkóstoló programokat is szervezünk.

 

 

 

Egyik titkos favoritunk ez a hungarikum fajta, Móri Zenit. A 2019-es száraz borunk remekül szerepelt a borversenyeken. Ezerjó gyermek.  Új címke ez is, a Vértes és a Bakony hegységet jelképezik a hegyek, közte a Móri árok, Mór, mely az egyik legjobb adottságú borvidék Magyarországon.

 

A máMÓR borcsaládunknak két bora van: a máMÓR Chardonnay és a máMÓR Ezerjó. Ezeket a tölgyfahordóban is érlelt borokat egy prémium kategóriának szántuk. Különlegessége, hogy olyan tölgyfahordókban készültek, amit móri kádármester (Kertész László) készített vértesi fából, melyek közvetlen szőlőink mellett fekszenek. A címkéje is nagyon különleges, hiszen Nagy Benedek móri szobrászművész Bukfencező angyalka szobra látható rajta. A Lamberg-kastély parkjában a barokk Kútház előtt található a szobor, amiből víz is folyik. A Móri Bornapok idején, vasárnaponként pedig a Móri Borbarát Hölgyek a Teremtés kútjává varázsolják a szobrot és Móri Ezerjó folyik belőle. Ilyenkor ide jönnek azok a családok, akiknek az Ezerjó fiúgyermeket ádott.

 

 

 

Az Irsai Olivért a fehér szőlők illatos kishercegének is nevezik.  Egy móri kisherceg, hungarikum fajta. Irsaink egy illat és ízbomba. A kisherceg a Vénhegyen ül és Mórt nézi. Jó ide felkirándulni, pláne egy behűtött üveg borral, próbáljátok ki.  

 

 

 

Hogy lehet nálunk a pincében bort kóstolni?-BORKÓSTOLÁS, BORVACSORÁK:

Pinceügyelet alatt, nyitott pincés szabad szombatjainkon előre bejelentkezve adott szombat 16.00-ig legkésőbb 18.00-22.00 között (a COVID-19 miatt egyenlőre bizonytalan ideig szünetel nyitott pincénk; márciustól-novemberig, szept-ben szünetel) vagy min. 5 főtől 75 főig előre bejelentkezve várjuk a borkedvelőket, kirándulókat borvacsorával, pinceprogramokkal ill. kitelepülve is tartunk borkóstolókat 20 főtől. Érdeklődni: (20) 552 7030

Hol lehet megvásárolni a borokat?-BORVÁSÁRLÁS
Hétközben, hétvégén előre megbeszélt időpontban a pincénél a fiúkkal egyeztetve lehetséges: (30) 481 9248; (30) 482 0427; (70) 944 6014 … vagy honlapunkról, partnereinktől.
LÁJKOLJ MINKET! Ha érdekel borkínálatunk, borkóstolóprogramjaink, keress minket:  www.facebook.com/geszlerpince és a www.instagaram.com/geszlerpince oldalakon.

Hol találkozhat velünk 2020-ban? Nézze meg rendezvénynaptárunkat itt
 

Tetszett? Ossza meg másokkal is!


Geszler Pince borajánló
Geszler Családi Pincészet

Elérhetőségeink

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince:

8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat:

8060 Mór, Martinovics u. 6/c.

Geszler József +36 (30) 481-9248
Geszler Imre +36 (30) 482-0427

Térkép

Hírlevél

Értesülj rendszeresen a móri, borvidéki hírekről, eseményekről. Borainkról, „Ezerjó” programjainkról, akcióinkról, hogy hol és mikor merre járunk, hol találkozhatsz velünk. Kövess minket a Facebook oldalunkon és a Pinterest oldalunkon is és iratkozz fel a hírlevelünkre:


VP3-4.2.2-16
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázat.
Részletek