• Pincelátogatás
  • Mór
  • Ezerjó élmény-válogatás

Aranyeső a családunkra- Jól szerepelnek a 2011-es boraink is

„Aranyeső a családunkra”
Jól szerepelnek a 2011-es boraink is

A 2011-es évünk jól végződött, hogy Príma díjat kaptunk ezzel Fejér megyében az Év borászata cím birtokosaivá váltunk egy évig, de úgy néz ki, hogy a folytatásra sem lehet panaszunk… 

Az Országos Syngenta borverseny 500 nevezett borából a 2011-es Zenittel arany, Ezerjónkkal ezüstérmet szereztünk Siófokon. Majd a Mecseknádasdon megtartott országos német nemzetiségi borversenyen legeredményesebb móri borvidéki borászatként öt arany éremmel tüntették ki Ezerjó, Királyleányka, Chardonnay, Zenit és Vértes kincse cuveé 2011-es borainkért a sváb gyökerű családunkat.

Legutóbb pedig éppen a múlt héten a Móri Borvidék legrangosabb megmérettetésén a Szent György napi borversenyen vihettünk haza 6 arany érmet, melyből egy nagy arany 2011 Chardonnay borunkkal. Ezzel öt éven belül harmadszor kaptuk meg Mór város vándorserlegét, melyet mindig a borversenyen legeredményesebben szereplő borászata birtokolhat egy évig.

5 éven belül harmadszor vehette át a Geszler Családi Pincészet Mór város vándorserlegét, melyet évről-évre a legeredményesebb borászat kap meg a Móri Borvidéken (a képen Fenyves Péter Mór polgármestere és Törő Gábor országgyűlési képviselő adja át a díjat a háttérben Kornseé Dóra 2011-es móri borkirálynővel és Frey Szabolcs hegybíróval Geszler Imrének).

 

 

 

 

 

 

Ugyanezen hétvégén adták át a Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztiválon az Országos Chardonnay borverseny érmeit is, ahol Fejér megye legeredményesebb borászataként száraz és félszáraz Chardonnay borunkkal ezüst érmet kaptunk.

Még hátra van az idei Országos Ezerjó Borverseny, mely idén Móron lesz és az Országos Borverseny is, melyekre természetesen mind nevezni fog a Geszler Családi Pincészet is. Akinek kedve támadt megkóstolni a díjazott borokat, annak jó apropó lehet a pünkösdi Nyitott Pince Napok, Pünkösd szombatján és vasárnapján 10.00-17.00 óráig várjuk a bortúrázókat félárú kóstolóval a többi móri nyitott pince mellett. Részletek a www.nyitottpince.hu oldalon. 

 A Szent György napi borverseny díjazottjainak, díjátadóinak csoportképe (a képen a felső sorban balról a második Geszler Imre mellette Geszler József a borversenyen legtöbb arany érmet szerző pincészet, a Geszler Családi Pincészet képviseltében)

 

 

 

 

 

 

A fotókat Hrubos Zsolt készítette a Szent György napi borversenyen 2012. április 27-én.

Az említett borversenyekről cikkek, melyeket már publikáltak:

http://www.fmh.hu/hirek/20120428_legjobb_chardonnay

  • Országos Német Nemzetiségi Borversenyről cikk:

http://www.fmh.hu/boraszat/20120410_taroltak_mori_boraszok

  • Országos Syngenta borverseny 2012-ről sajtóközlemény:
  • http://www3.syngenta.com/country/hu/hu/sajtoszoba/Pages/Quadris-dij-2012.aspx

 

 

 

 

      
 

Tetszett? Ossza meg másokkal is!


Geszler Pince borajánló
Geszler Családi Pincészet

Elérhetőségeink

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince:

8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat:

8060 Mór, Martinovics u. 6/c.

Geszler József +36 (30) 481-9248
Geszler Imre +36 (30) 482-0427

Térkép

Hírlevél

Értesülj rendszeresen a móri, borvidéki hírekről, eseményekről. Borainkról, „Ezerjó” programjainkról, akcióinkról, hogy hol és mikor merre járunk, hol találkozhatsz velünk. Kövess minket a Facebook oldalunkon és a Pinterest oldalunkon is és iratkozz fel a hírlevelünkre:


VP3-4.2.2-16
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázat.
Részletek